Skocz do zawartości

Społeczność GRMG używa cookie. Przeczytaj Polityka Cookies aby dowiedzieć się więcej. Aby usunąć tą wiadomość proszę kliknąć przycisk po prawej:    Akceptuje użycie cookie
Akceptuje użycie cookie
Zdjęcie

Angielski w 6 tygodni

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 become

• postów 77

Napisano 22 luty 2010 - 08:09

Hej.

Kiedyś Mateusz mówił że można w kilka tygodni nauczyć się podstawowych słówek i zwrotów które wystarczą by dogadać się z ludzmi. Znam angielski ale chciałbym trochę się douczyć. Mam 6 tygodni bo jade na kilka dni do Paryża.
Matusz wspominał coś o 1000 czy 2000 słówek które wystarczy opanować. Ma ktoś może tę listę?
Jakie macie jeszcze propozycje na czym sie skupić przez te 6 tygodni.

#2 Blondynka

• postów 23

Napisano 22 luty 2010 - 12:31

tutaj są słówka topic219.html
a tutaj Fast Languages - fiszki topic6034.html
Śnij o tym, co przyjemne, idź tam, gdzie chciałbyś iść, bądź tym, kim chciałbyś być, bo tylko jedno masz życie, aby zrobić to, co chcesz!

#3 Damian Giordano

• postów 100
  • MiejsceLublin

Napisano 21 styczeń 2012 - 12:33

Ja jeszcze niedawno myślałem że problem jest w tym że nie znam słówek ale złapałem sie na tym że cholera.. oglądam film czy czytam tekst i ja wszystko rozumiem . tylko gorzej z powiedzeniem czegoś. I odkryłem że Owszem Angielski Można znać ale jeśli sie nim nie posługujesz nie mówisz nie rozmawiasz w tym języku to nic z tego nie będzie.
Jak miałem jakieś 15 lat to pojechałem do Grecji z rodzicami a że oni ani be ani me po angielsku to ja musiałem cos próbować i powiem ci że po tygodniu ja mimo że wtedy rzeczywiście nie znałem za dużo słówek to juz automatycznie konstruowałem zdania i mówiłem . oprócz tego wiele sie nauczyłem przez te 2 tyg.
Dlatego uważam że nauka w szkole jest bez sensu tzn sory z sensem ale mogła by byc lepsza.. Zamiast wpajać gramatykę na sucho powinniśmy jak najwięcej ze sobą rozmawiać. bo chyba na tym nam zależy po ukończeniu szkoły . Żeby potrafić się dogadać w obcym języku tak ? chyba że coś przeoczyłem .. Tak że wbijaj na skype szukaj kogoś z zagramanicy i nawijaj :)/>/>

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników