Społeczność GRMG: Prawo jazdy - Społeczność GRMG

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Prawo jazdy

#1 Użytkownik jest niedostępny   selercio 

Napisany 09 grudzień 2008 - 20:40

Witam ! ;)
Chciałabym prosić Was o rade. W piątek zdaje egzamin na prawo jazdy(po raz 4). Może to wydawać się smieszne,ale 3 razy oblałam na...placu :/.A konkretnie na rękawie. Teraz sama myśl,że mam na egzaminie wykonać ten manewr mnie paraliżuje.Za pierwszym razem oblałam bo podeszłam do tego na maksymalnym luzie,w ogóle nie byłam skoncentrowana. Drugi egzamin oblałam chyba dlatego,że miałam dosyć poważne problemy osobiste. Za trzecim razem podeszłam do egzaminu po dwumiesięcznej przerwie w jeżdzeniu i byłam tak zestresowana,że ne mogłam się skupić. :/ Jestem chyba jedyną osobą co cały czas oblewa na placu. Dlatego stąd moje pytanie ; jak mam się zmotywować do egzaminu ? Boje się powtórki sytuacji z 3 egzaminu,że byłam tak zestresowana,że nie potrafiłam nic zrobić jak samochód zaczął mi zjeżdzać z toru :grin:. Nie chce brać żadnych tabletek na uspokojenie bo to obniża koncentracje. Nie mówiłam nikomu ,że zdaje bo w razie niepowodzenia nie będe musiała odpowiadać na głupie pytania "co ?na czym? u kogo?" itd. Jak złamać klątwe rękawa?:lol:
Z góry dziekuje za wszystkie rady ! Pozdrawiam :D

#2 Użytkownik jest niedostępny   Hint 

Napisany 09 grudzień 2008 - 20:53

topic604.html
Zrób swish pattern (link wyżej).

Załatw jakieś auto, placyk i kredę (możesz gdzies na jakims polu jezdzic, ale musisz sama wykombinowac juz oznaczenia :D). Odwzoruj ten rękaw. I jeźdź tyle, aż będziesz w stu procentach pewna, że potrafisz zrobić to w normalnej sytuacji. Jeśli będziesz pewna tego, że umiesz i będziesz miała świadomość że przećwiczyłaś to dziesiątki razy to nabierzesz pewności podczas egzaminu - przypomnij sobie te wszystkie momenty, które robiłaś ten rękaw z niesamowitą precyzją.

Szerokości :grin:

#3 Użytkownik jest niedostępny   selercio 

Napisany 09 grudzień 2008 - 20:57

Ale właśnie problem u mnie jest taki,że jak jeżdze z instruktorem to wszystko wychodzi jak od linijki itd,a na egzaminie puf i po krzyku :/ :D .Kwestia stresu niestety. Dziekuje bardzo za rade ! :grin:

#4 Użytkownik jest niedostępny   tomo89 

• LocationKrosno / Kraków

Napisany 09 grudzień 2008 - 21:28

Im dalszy egzamin, tym mniej stresu.
Im mniej stresu, tym lepiej idzie.
Z własnego doświadczenia, też za pierwszym nie zdałęm :D
Pozdrawiam,
Tomek.

#5 Użytkownik jest niedostępny   tomi207 

Napisany 11 styczeń 2009 - 03:16

kurde,tez mam problem z prawkiem.3 razy oblalem i straszne excusy mam przed kolejnym egzaminem.trace pewnosc ze umiem jezdzic.musze nad tym popracowac,bo za 2 tygodnie znow egzamin.a problem mam nie w umiejetnosci jazdy tylko stresie ktory odbiera mi duuzo energi na egzaminie.pozdrawiam

#6 Użytkownik jest niedostępny   pablo0p 

Napisany 11 styczeń 2009 - 03:48

Dla mnie niesamowitą różnicą było to, że na mój udany, zdany egzamin przyszła moja dziewczyna.

System we Wrocławiu jest taki, że na wyjazd na miasto się czeka...Podczas poprzedniego egzaminu to czekanie mnie i ludzi wokoło po prostu paraliżowało. Wszyscy (z moich obserwacji, nie chciałem stać razem z nimi) nakręcali się wzajemnie opowiadając jak to już n razy oblali i jakiego to skurwiela mieli za egzaminatora.

Z dziewczyną siedliśmy razem i weszliśmy w nasz świat...Rozmawialiśmy o mnóstwie rzeczy, nie zauważyłem nawet kiedy przyszła moja kolej. Na żadne nerwy nie było nawet czasu, bo trzeba było jechać ;)

Jeśli chodzi o łuk, cóż pewnie masz jakiś swój system (w stylu na drugim słupku pół obrotu, na trzecim drugie pół), także nie kombinuj, weź sobie jazdy przed egzaminem, walnij 10 razy ćwiczeniowo łuk i będzie dobrze.

#7 Użytkownik jest niedostępny   misia1985 

Napisany 28 styczeń 2010 - 21:57

8) ja też mam problem z rękawem na egzaminie. Na kursie wychodził mi za każdym razem dobrze. dodam,że oblałam drugi raz na placu :D

#8 Użytkownik jest niedostępny   Piotr Krzepkowski 

Napisany 29 styczeń 2010 - 17:55

pablo_p powiedział:

Dla mnie niesamowitą różnicą było to, że na mój udany, zdany egzamin przyszła moja dziewczyna.

System we Wrocławiu jest taki, że na wyjazd na miasto się czeka...Podczas poprzedniego egzaminu to czekanie mnie i ludzi wokoło po prostu paraliżowało. Wszyscy (z moich obserwacji, nie chciałem stać razem z nimi) nakręcali się wzajemnie opowiadając jak to już n razy oblali i jakiego to skurwiela mieli za egzaminatora.

Z dziewczyną siedliśmy razem i weszliśmy w nasz świat...Rozmawialiśmy o mnóstwie rzeczy, nie zauważyłem nawet kiedy przyszła moja kolej. Na żadne nerwy nie było nawet czasu, bo trzeba było jechać :mrgreen:

Jeśli chodzi o łuk, cóż pewnie masz jakiś swój system (w stylu na drugim słupku pół obrotu, na trzecim drugie pół), także nie kombinuj, weź sobie jazdy przed egzaminem, walnij 10 razy ćwiczeniowo łuk i będzie dobrze.

Dokladnie. Mialem to samo. Czekalem sobie spokojnie w osrodku, a wszyscy wokolo mnie gadali tylko o tym jak to zle, ze nie zdali, ze egzaminator oblewa, ze cos tam, ze dzisiaj chujowy dzien.. Kurwa mac, to bylo cos strasznego. Nie dziwie sie teraz, ze ludzie nie zdaja. Egzamin to wlasciwie piekielnie prosta rzecz. Naprawde. Wydaje mi sie, ze wiekszosc osob oblewa, bo wczesniej jest nakrecona przez swietne opowiesci. Maly odsetek trafia na egzaminatorow-debili, reszta zdaje przez blad, ktory kazdemu moze sie zdarzyc.

Jesli juz przed egzaminem nakrecasz sie, ze bedzie do dupy - to zapewniem cie, ze bedzie. Co by bylo, gdybys to zmienila w odwrotnym kierunku ?

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1