Społeczność GRMG: po czym można poznać.. - Społeczność GRMG

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

po czym można poznać..

#1 Użytkownik jest niedostępny   bingo234 

Napisany 09 luty 2012 - 14:43

że dwie osoby w związku dobrały się? co to znaczy że w związku jest miłość?

Czuję się trochę zagubiony bo poznałem swojego czasu kobietę, w czasach w których miałem dużo problemów, chciałem stabilizacji, chciałem zmiany środowiska, żeby uciec od problemów i poznałem kobietę z którą mieszkam i żyję, na początku było ok a teraz coś jest nie tak.. problemy swoje rozwiązałem i skupiłem się na nas i zauważam, że żyjemy "obok siebie".. nie sprawia mi już przyjemności spędzanie razem czasu, oddalam się od niej, mało z nią rozmawiam, nie uprawiamy sexu, nawet nie chcę się do niej przytulać, nie ma namiętności pożądania, przestała być dla mnie atrakcyjna (wygląd). Zdaję sobie sprawę że wina leży po mojej stronie bo ona jest cały czas taka sama a to ja się zmieniłem, mam wyrzuty sumienia, bo jak jej potrzebowałem (stabilizacja, odreagowanie od problemów) to była, a teraz kiedy rozwiązałem swoje problemy jestem nie dobry dla niej. Bardzo mnie kocha, stara jak tylko może i na głowie staje, żeby było dobrze między nami, ale to nie pomaga bo problem leży po mojej stronie, jakoś nie umiem się przemóc. Stan jaki chcę osiągnąć to podjąć decyzję albo jestem z nią albo się rozstajemy.

może macie jakieś pomocnicze pytania, strategie jak mam sobie pomóc?
z góry dzięki.

#2 Użytkownik jest niedostępny   mmateusz 

• Zobacz galerię
  • LocationGorzów wielkopolski

Napisany 09 luty 2012 - 20:56

Cześć,

Zobacz postbingo234, o 09 luty 2012 - 14:43, powiedział:

w czasach w których miałem dużo problemów, chciałem stabilizacji, chciałem zmiany środowiska, żeby uciec od problemów i poznałem kobietę z którą mieszkam i żyję

Na takim fundamencie wszedłeś z partnerką w relacje. Żeby uciec. Coś na zasadzie: potrzebuję korka do wanny bo mam wyciek. Minął czas, odzyskałeś swoją pewność, tak jak sam zauważyłeś.
Co to znaczy "jestem niedobry dla niej"? Zastanów się może, czy bycie "dobrym dla niej" Cię ogranicza.

#3 Użytkownik jest niedostępny   Adrian Ficek 

• LocationPoznań

Napisany 09 luty 2012 - 21:36

zastanów się czy CHCESZ z nią być, czy jesteś z nią bo...(logiczne, UMYSŁOWE argumenty).

i na podstawie tego co CHCESZ podejmij decyzję, bo najgorsze w życiu to robić coś tylko dlatego, że tak wypada, tak się powinno.

#4 Użytkownik jest niedostępny   bingo234 

Napisany 09 luty 2012 - 23:49

nie dobry dla niej? kiedy patrzę jak się stara a ja nie potrafię tego odwzajemnić jej uczuć, a mam świadomość że w trudnych chwilach była ze mną.
Dlaczego z nią jestem? no właśnie, jakby z litości i z wdzięczności, a "bycie dobrym" ogranicza mnie bo robię coś czego zupełnie nie czuję, jeśli już się przemogę. Ma wiele pozytywnych cech, dobra, uczynna, kompromisowa, kocha mnie na zabój, chce ze mną spędzać każdą chwilę, dla mnie "może zrobić wszystko", mogę na nią liczyć, naprawdę super kobieta a mimo to czuję do niej jakiś dystans. Może to też wynik moich wcześniejszych związków, kiedy wiem, że mogę czuć się z kobietą lepiej w związku, być bardziej szczęśliwym.
Jestem z nią bo.. (cechy wypisane powyżej)myślę że tak rozpocząłbym zdanie..

Zastanawiałem się, czy gdybyśmy nie byli w takiej relacji jakiej jesteśmy teraz, to, gdyby była moją koleżanką, czy chciałbym się z nią spotykać, spędzać czas? odpowiedź brzmiała, fajnie byłoby z nią pogadać jeśli miałbym trudne chwile albo gdybym potrzebował spokoju

dziękuję za dotychczasowe odpowiedzi na moje posta
pozdrawiam

#5 Użytkownik jest niedostępny   Gretzky 

• LocationChełm/Lublin

Napisany 10 luty 2012 - 00:14

Często nie docenia się tego co się ma póki się tego nie straci.
zostaw pana, bo ci zdechnie

#6 Użytkownik jest niedostępny   Adrian Ficek 

• LocationPoznań

Napisany 10 luty 2012 - 00:38

często żałuje się tego, że nie zrobiło się to co się chciało, tylko zrobiło się to co wypadało, powinno ;)

#7 Użytkownik jest niedostępny   Gretzky 

• LocationChełm/Lublin

Napisany 10 luty 2012 - 00:40

często żałuje się tego, że nie zrobiło się to co się chciało, tylko zrobiło się to co wypadało, powinno ;)

True. Tak oto, jak często bywa, najważniejszym pytaniem pozostaje: czego chcesz?
zostaw pana, bo ci zdechnie

#8 Użytkownik jest niedostępny   Adrian Ficek 

• LocationPoznań

Napisany 10 luty 2012 - 00:52

Zobacz postGretzky, o 10 luty 2012 - 00:40, powiedział:

True. Tak oto, jak często bywa, najważniejszym pytaniem pozostaje: czego chcesz?

nad tym musi się zastanowić bo widzę tu dwie sprzeczne nurty myślowo-emocjonalne, czyli niechęć do bycia w tym związku vs. chęć bycia z nią w związku z tym jaka ona była dobra. i teraz jedno z tych dwóch on chce. i musi dojść do tego co jest głosem chęci ;)

czy porozmawiałeś z nią szczerze odnośnie tego co czujesz, gdzie zawarłeś to co naprawdę o tym myślisz a co napisałeś tu:

Zobacz postbingo234, o 09 luty 2012 - 14:43, powiedział:

nie sprawia mi już przyjemności spędzanie razem czasu, oddalam się od niej, mało z nią rozmawiam, nie uprawiamy sexu, nawet nie chcę się do niej przytulać, nie ma namiętności pożądania, przestała być dla mnie atrakcyjna (wygląd)

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1