Społeczność GRMG: Telekineza - Społeczność GRMG

Skocz do zawartości

• 2 Stron +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Telekineza Co o tym sądzicie?

#21 Użytkownik jest niedostępny   remedy23 

• LocationGoleniów/Szczecin

Napisany 19 luty 2012 - 16:50

Przed chwilą się bawiłem. Na początku - faktycznie kartka się kręciła kiedy przystawiłem dłoń - bezapelacyjnie. Zacząłem kombinować - dwie dłonie, lewa, prawa, bez dłoni. Teraz, za cholera nie mogę tego ruszyć :) Oblukam tą książkę.

#22 Użytkownik jest niedostępny   czary 

• LocationEuropa
  • opisFocus

Napisany 19 luty 2012 - 19:43

Hehe Fail LoL. :lol:

Ogólnie to spoko, każdy ma prawo do własnego zdania:) Jestem ciekawy co za tym stoi, ale jak nie chcesz mówić to trudno.

#23 Użytkownik jest niedostępny   Jamajczyk 

Napisany 19 luty 2012 - 21:33

Czytaj, dlatego że jest straaasznie dużo rzeczy nieprawdziwych, a zarazem szkodliwych jeżeli chodzi o rozwój duchowy. I o takie coś się otarłem. Może nawet więcej niż otarłem. I nie chcę, żeby inni w to wchodzili. Bo bardzo łatwo tylko się skrzywdzić.
masz racje

zgadzam sie z Gretzky z jednego powodu osobowosci nie beda wierzyc w nadprzyrodzone rzeczy bo to w naszej kulturze jest nie adekwatne, jesli bedzie chcial to znajdzie kanal ktory mu pokaze prawde, jednakze nie jest dla nas jasne czy nastepnego dnia juz nie bedzie w to watpil.

Osobowosci beda sie bronic i to jest fascynujacy model obronny przed wpadnieciem w otchlan czegos czego sie nie da zrozumiec, nie tu i nie dzis

niejednokrotnie robilem rzeczy jakich jezus by sie niepowstydzil a nastepnego dnia znajdywalem dla nich logiczne wyjasnienie, to bez sensu

ogolnie wierze w takie rzeczy ale nie chce ich byc swiadomy

kiedys mialem bardzo nieprzyjemna rzecz widzialem jak swiat mi pekl na 3 czesci nikomu niepolecam

Ten post był edytowany przez Jamajczyk dnia: 19 luty 2012 - 21:36

#24 Użytkownik jest niedostępny   czary 

• LocationEuropa
  • opisFocus

Napisany 20 luty 2012 - 20:32

Trochę o tym myślałem, i fakt że wszędzie są oszuści - tylko tu wyjątkowo ciężko ich zidentyfikować, jeżeli ktoś nie zna się na temacie - jedynie intuicja pozostaje.

A co do tego co napisałeś Jamajczyk to tak na prawdę wiele zależy od tego co ktoś akurat ma w głowie, jakie ma podejście, a pozatym to mógł być jakiś messydż którego się przestraszyłeś i nie odebrałeś - tak sobie gdybam.

Podobno ludzie słuchający gateway experience "otwieraja wrota" i wychodza z nich demony które ich później całe zycie przesladuja LOL

#25 Użytkownik jest niedostępny   Krzysztof Gonia 

• LocationWrocław/Żary

Napisany 21 marzec 2012 - 23:40

Ciekawy film nawiązujący do tematu i podejmujący próbę naukowego podejścia do sprawy

KOCHAJzycie

#26 Użytkownik jest niedostępny   Kashmir 

Napisany 23 marzec 2012 - 17:54

Ten filmik - Me Gusto

Znacie eksperyment z przesuwaniem stołu? Kilka osób staje wokół okrągłego stołu i mają tylko położyć dłonie na blacie oraz co najważniejsze skupić energie. Po kilku chwilach stolik się rusza. Dlaczego tak się dzieje?

To osoby trzymające dłonie na blacie same ruszają stolik mimo tego że same o tym nie wiedzą. To podświadomość nimi steruje. Dokładnie tak samo jest w większości przypadków nie tyle paranormalnych co powiedziałbym "niezwykłych" przydarzających się codziennie ludziom.

Schabowy z ziemniaczkami to dzwoniący telefon od kogoś o kimś właśnie pomyśleliśmy. Spójrzmy na to z tej strony: na jedną sekunde mamy bodajże 30tys myśli/sekunde. W każdym razie jest to wielka liczba. Wiele spośród tych zjawisk to zbiegi okoliczności. Z perspektywy prawdopodobienstwa to dziwne jest to że dana osoba NIE dzwoni.

Obejrze do konca filmik i zrecenzuje :P

#27 Użytkownik jest niedostępny   Krzysztof Gonia 

• LocationWrocław/Żary

Napisany 23 marzec 2012 - 22:37

Zobacz postKashmir, o 23 marzec 2012 - 17:54, powiedział:

Znacie eksperyment z przesuwaniem stołu? Kilka osób staje wokół okrągłego stołu i mają tylko położyć dłonie na blacie oraz co najważniejsze skupić energie. Po kilku chwilach stolik się rusza. Dlaczego tak się dzieje?

Ruchy idemotoryczne. Na tym samym opiera się ruch wahadełka. Ruchy są na tyle małe, że nie odczuwasz ich jako świadomy ruch ale wystarczające żeby poruszyć przedmiot. Można to wykorzystać do rozmów z podświadomością.

W filmie wiele rzeczy wygląda na mnie na wyciągnięte pochopnie i błędnie ale jest kilka rzeczy do których nijak się można przyczepić:
- Telepatia (zwierzęta, które reagowały gdy pan postanowił wrócić)
- Leczenie. Nie zasugerujesz liściowi żeby dłużej żył.
- Zdalne postrzeganie. Opisy studentów zgadzały się z tym jak to wyglądało na prawdę.
KOCHAJzycie

#28 Użytkownik jest niedostępny   Sahem 

Napisany 25 marzec 2012 - 13:49

Z perspektywy prawdopodobienstwa to dziwne jest to że dana osoba NIE dzwoni.

Potrzeba jest matka manifestacji, a nie chęć : )

#29 Użytkownik jest niedostępny   czary 

• LocationEuropa
  • opisFocus

Napisany 31 marzec 2012 - 10:08

Filmik bardzo ciekawy:) Ludzkość w momencie jakim się znajduje zaczyna łączyć dwie sfery które były postrzegane zupełnie odrębnie do tej pory. Kiedyś (głównie w okolicach średniowiecza) byliśmy zorientowani na poszukiwanie odpowiedzi w duchowości, następnie totalnie odrzuciliśmy duchowość na rzecz "oka i szkiełḱa". Lecz żadna z tych metod odrębnie nie działa. Dopiero teraz gdy dochodzimy do momentu kiedy łączymy ze sobą jedno i drugie, mamy możliwość poznania świata rzeczywistego, takim jakim jest na prawdę.

Naukowcy (m.in Nassim Haramein - polecam film Przekroczyć Horyzont Zdarzeń 3 dvd ) odkryli że atom w 99,999999999% jest pusty, składa się z czystej energii, czyli wszystko co nas otacza jest energią, i to my wspólnie tworzymy tą rzeczywistość. Nie jest również tajemnicą że jesteśmy stworzeniami duchowymi, w ludzkich ubraniach i dzięki temu możemy doświadczać tej rzeczywistości.
Patrząc z tej perspektywy, nie ma rzeczy nie możliwych, i tu muszę się NIE zgodzić z jedną tezą jaka jest postawiona w filmiku, a mianowicie że poznaliśmy dopiero 4 % wszechświata, według mnie poznaliśmy dopiero 0.01% świata prawdziwego, lub nawet jeszcze mniej.

#30 Użytkownik jest niedostępny   Sahem 

Napisany 31 marzec 2012 - 10:28

w procentach tego nie obliczych, bo im dalej pojdziesz tym wiecej odkryjesz to jak swiat minecrafta, nie ma konca

#31 Użytkownik jest niedostępny   czary 

• LocationEuropa
  • opisFocus

Napisany 31 marzec 2012 - 10:44

Zobacz postSahem, o 31 marzec 2012 - 10:28, powiedział:

w procentach tego nie obliczych, bo im dalej pojdziesz tym wiecej odkryjesz to jak swiat minecrafta, nie ma konca

Racja, nie policzę :) Pomimo tego uważam że jest moment kiedy będzie można powiedzieć że się rozumie świat i wie wszystko, ale ludzkości jeszcze bardzo daleko do tego, naprawdę bardzo daleko.

#32 Użytkownik jest niedostępny   Syggi 

• LocationKatowice

Napisany 31 marzec 2012 - 12:57

http://www.youtube.c...h?v=1nQFyJFQVD4 wyginam łyżeczkę. TO nie takie trudne... ale czy możliwe?

Prześlij ten temat:

• 2 Stron +
  • 1
  • 2