Społeczność GRMG: Kto z kim się wiąże człowiek z człowiekiem czy maska z maską - Społeczność GRMG

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz rozpocząć nowego tematu
  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie

Kto z kim się wiąże człowiek z człowiekiem czy maska z maską

#1 Użytkownik jest niedostępny   Łukasz P 

• LocationPuławy

Napisany 02 styczeń 2012 - 23:26

Witajcie!

Ostatnio usłyszałem takie stwierdzenie pt. "Gdy szukasz partnera i zastanawiasz się po co on jest to może się okazać, że to nie jest Twój partner tylko partner Twojej mamy, Twojego taty albo Twojego ego. Gdy wybierasz nie kierując się tym czego Ci brakuje (partner ma wypełnić Twoje braki) a bezwarunkową miłością to wtedy to jest to. Partner akceptuje Cię takim jakim Ty jesteś i takim jakim jest partner Ja go akceptuję"

W ogóle nie rozumiem tej filozofii. Czym jest człowiek pozbawiony masek? Na czym polega w tym przypadku całkowita akceptacja. Czy jeżeli jestem zazdrosny i to przeszkadza mojej partnerce gdyż przez to cały czas daje jej sygnały, że jej nie ufam to gdy pragnie mojej zmiany to oznacza, że nie akceptuje mnie bezwarunkowo?

Sądzę, że ten temat zmieni pewnie jeszcze swój dział, ale nie wiedziałem gdzie go wstawić. Proszę o wasze pomysły i spostrzeżenia, wyjaśnienia - cokolwiek co może mnie w tym temacie delikatnie nakierować.

Pozdrawiam, Łukasz.
"Jeśli nie zapalasz żadnych świeczek nie narzekaj na ciemność."

#2 Użytkownik jest niedostępny   Stachuuu 

• Locationmiasto doznań

Napisany 08 styczeń 2012 - 14:47

Zobacz postŁukasz Pajurek, o 02 styczeń 2012 - 23:26, powiedział:

Czy jeżeli jestem zazdrosny i to przeszkadza mojej partnerce gdyż przez to cały czas daje jej sygnały, że jej nie ufam to gdy pragnie mojej zmiany to oznacza, że nie akceptuje mnie bezwarunkowo?

Myślę, że tak, czyli jeśli pragnie twojej zmiany, to znaczy, że jest coś, czego nie akceptuje. Nie akceptuje twojego zachowania ale też nie akceptuje czegoś w samej sobie. Bo jeśli ty się zmienisz, to co ona będzie z tego miała? Do czego ona tego potrzebuje?

Na czy polega całkowita akceptacja? Hmmm... po prostu na akceptowaniu? Akceptowaniu tego, że ona może chcieć też innego faceta. Na akceptowaniu tego, że może cię zostawić. Na akceptowaniu samej zazdrości. Na akceptowaniu tego, że ty jesteś zazdrosny.

Co do samego tematu: "Kto z kim się wiąże człowiek z człowiekiem czy maska z maską" - myślę, że zależy z jakiej perspektywy na to patrzysz. Z poziomu umysłu może być więź tylko maski z maską. Poza umysłem jest jakaś inna więź, która po prostu łączy cię z innymi ludźmi. Ale tutaj już nie ma różnicy czy to jest facet, babka, czy kot. Bo wszyscy jesteśmy jednością?

Nie wiem. :)

#3 Użytkownik jest niedostępny   Jamajczyk 

Napisany 12 styczeń 2012 - 14:33

maska z maska, zawsze i wszedzie, bedziesz robl tylko i wylacznie wiezi z ludzmi ktorzy do ciebie pasuja i albo mozecie ssie czegos od siebie nauczyc czyli bedziecie odbijac pleczke, i tak wtedy odbjasz ta pileczke z okreslonego powodu z przeszlosci albo bedzecie razem ja trzymac tutaj juz masz wyzsze wibracje

partner mojego ego, hahaha przeciez o to chodzi

pamietaj, kobiety i tak beda sie klucily aby poodbjac pileczke to spolecznie akceptowalny sposob na podnoszenie wibracji w zwiaqzku adrenalina

Ten post był edytowany przez Jamajczyk dnia: 12 styczeń 2012 - 14:35

Prześlij ten temat:

Strona 1 z 1